Projekt v prihodu...

BEŽIGRAJSKA 5KA
V PRODAJI OD MARCA 2023!!!

BEŽIGRAJSKA 5KA

Začetek prodaje

Marec 2023

Predvidena vseljivost

Junij 2025

5ka

Spomladi 2023 napovedujemo pričetek prodaje soseske Bežigrajska 5ka. Na voljo bo pet večstanovanjskih objektov, z etažnostjo treh nadstropij in dveh terasnih nadstropij, ki bodo postavljeni v ritmu stavbnih blokov ter vmesnih zelenih prostorov. Med seboj jih povezujejo štirje nižji objekti, ki so umaknjeni v notranjost območja. Vsi objekti so v podzemnem delu povezani s skupno kletno garažo v treh etažah.

Koncept gradnje je posvečen udobju bivanja v soseski, zato je investitor zmanjšal število stanovanjskih enot za tretjino, kot je bilo predvideno s prostorskim načrtom za omenjeno območje. Posebej so se snovalci projekta posvečali zasebnosti uporabnikov na višjem nivoju. Tako se je prepoznala prednost v arhitekturni zasnovi, kjer je vsakem vhodu največ osem stanovanj s svojim dvigalom. Odrasla vegetacija pa bo zastrla poglede in ustvarila intimo.

Snovalci postavljajo na prvo mesto potrebe sodobnega človeka, ki za kakovostno bivanje v ospredje postavlja pet ključnih elementov: zasebnost, varnost, sodoben dizajn, razpoložljivost javne infrastrukture in povezanost z naravo.

Bežigrajska petka vabi kupca, ki si želi bivanja v modernem stanovanjskem naselju, ki nima obremenjujoče koncentracije stanovanj in sledi smernicam trajnostne gradnje. Sobivanje tako postane prijetno, omogoča sproščeno vzdušje, toplino ter sprejemanje posameznikov, ki skupaj ustvarijo skupnost Bežigrajske 5ke.

LOKACIJA:

Bežigrajska 5ka bo stala na Ježici ob Čerinovi ulici. Umeščena bo v varen in mirnejši predel prestolnice, elegantno umaknjena od mestnega vrveža, pa vendar s hitrimi povezavami do centra mesta, glavnih cestnih povezav ter javnega potniškega prometa (avtobus, lokalna železniška povezava, ljubljanska obvoznica, avtocesta). 

Lokacija ponuja veliko zelenja v širši okolici, ki omogoča uživanje v sprehodu in teku v naravi in mnoge možnosti za rekreacijo (pot ob Savi, Hipodrom in športni park na odprtem, tenis igrišča, vodni park).
Vsa potrebna infrastruktura se nahaja v neposredni bližini: trgovina, banka, vrtec in osnovna šola – tudi mednarodna – je blizu in dostopna v le nekaj minutah peš.

ARHITEKTURNA ZASNOVA:

Zunanji videz objektov je zasnovan enovito za doseg skladnega videza nove soseske. Osnovna konstrukcija je predvidena kot zidana gradnja s številnimi steklenimi površinami, ki dajejo poleg stika z naravo in veliko naravne osvetljenosti tudi občutek bolj modernega in kakovostnega bivanja. Fasada je zasnovana kot
tankoslojna fasada nevtralnih barv z različnimi površinskimi obdelavami, ki ne konkurirajo z barvami in odtenki hortikulturne urejene okolice. Obe terasni etaži pa krasi elegantna opečna fasada.

Pri vseh je predvidena ravna nepohodna streha z minimalnim naklonom. Strehe bodo ponekod ozelenjene in s tem na svojevrsten način zaključile celotno hortikulturno krajinsko ureditev novega naselja.

Vse ostale zunanje površine razen atrijev, so skupne, namenjene stanovalcem in opremljene z elementi mikrourbane opreme. Prostori med objekti bodo urejeni kot parki s skrbno izbrano zasaditvijo odraslih dreves in grmovnic in premišljeno postavitvijo v prostoru, ki bodo kvalitetno ambientalno osvetljeni in varovani.

TIPI STANOVANJA:

Na voljo bodo različni tipi in velikosti stanovanj, od dvosobnih do štirisobnih, z optimalno zasnovanimi tlorisi in orientirani na najmanj dve strani neba. V najvišji terasni etaži je predvideno zgolj po eno stanovanje.
Vsakemu stanovanju bo pripadal prostor shrambe v kletni etaži. Enote v pritličju bodo imele atrij, v nadstropju prostorno ložo, v terasnih nadstropjih pa prostorne terase.

UDOBJE IN MATERIALI

Vsa stanovanja so zasnovana s sodobnim in funkcionalnim tlorisom. Bivalni prostori, kot so kuhinja, jedilnica ter dnevna soba, so odprti in brez predelnih sten, se pa potrebi lahko tudi ločijo. Spalni prostori so z bivalnimi prostori običajno ločeni preko servisnih prostorov, kot so kopalnica, utility in podobno.

Ogrevanje bo talno, na toplovod, v prostorih bo položen kvaliteten parket, zaradi zagotavljanja izjemno velike svetlobe v stanovanjih in odprtih pogledov v okolico, pa bodo vsa okna nadstandardnih dimenzij. Okna bodo lesena z aluminijasto zunanjo oblogo in bodo tako tudi bolj vzdržljiva. V vsa terasna stanovanja (razen enega v prvem stavbnem bloku) v prvi in drugi terasni etaži, bo možen direkten dostop v stanovanje z dvigalom. V vseh atrijih in na terasah pa bo izvedena predpriprava za letne kuhinje in pergole, na vseh terasnih etažah pa tudi za jacuzzi. Vsa pritlična stanovanja bodo imela na oknih predpripravo za zunanjo bariero za alarm.
Soseska bo svojim stanovalcem nudila visoko udobje parkiranja, saj bo v etažah pod stanovanji direkten dostop do parkirnih mest ter predpriprava za polnjenje električnih avtomobilov.

 

Začetek prodaje 1.2.2022. Stanovanja bodo vseljiva do junija 2025.

Vsi objavljeni podatki so zgolj informativne narave. 

Nakup posameznih stanovanjskih enot bo mogoč šele po pridobitvi pravnomočnega gradbenega dovoljenja in po sprejetju splošnih pogojev.

Investitor si pridržuje pravico do sprememb.

LOKACIJA

Bežigrajska 5ka bo stala na Ježici ob Čerinovi ulici. Lokacija nudi hiter dostop do AC priključka, rekreativnih površin ob reki Savi in Rašici kot tudi do centra mesta. V neposredni bližini sta tudi mednarodna šola Danile Kumar in vrtec Montessori, kmalu bo pa zgrajena tudi osnovna šola Montesorri.

Ključne prednosti

• avtobusna postaja 20 metrov
• avtocestni priključek 1000 metrov
• osnovna šola Danile Kumar 500 metrov
• mednarodna šola Danile Kumar 500 metrov
• osnovna šola Montessori 1300 metrov
• vrtec Montessori 750 metrov
• trgovina 350 metrov
• tenis igrišče 100 metrov
• bazen 1400 metrov

SODOBNA FUNKCIONALNA STANOVANJA

Načrtovana je gradnja petih objektov, skupaj pa je predvidenih 96 stanovanjskih enot.

Na razpolago bodo:
• 2-sobna,
• 2,5-sobna,
• 3-sobna,
• 3,5-sobna,
• 4-sobna stanovanja.

Neto tlorisne površine bodo med 55 in 207 m2. Vsa stanovanja bodo zasnovana s sodobnim funkcionalnim in hkrati fleksibilnim tlorisom. Odlikovala jih bo premišljena zasnova z velikimi steklenimi površinami.

Neto tlorisne površine bodo med 55 in 207 m2. Vsa stanovanja bodo zasnovana s sodobnim funkcionalnim in hkrati fleksibilnim tlorisom. Odlikovala jih bo premišljena zasnova z velikimi steklenimi površinami. Bivalni prostori kot so kuhinja jedilnica ter dnevna soba bodo odprti brez predelnih sten, po potrebi se bodo lahko tudi ločili. Spalni prostori bodo z bivalnimi običajno ločeni prek servisnih prostorov kot so kopalnica, utility in podobno. Vsa stanovanja bodo dvostransko in trostransko orientirana (smer zahod-vzhod). Vsakemu stanovanju bo pripadal prostor shrambe v kletnih etažah. Vse enote v pritličju bodo imele atrij, v nadstropju prostorno loggio, v najvišjih dveh nadstropjih pa prostorne terase. Okna bodo v ALU izvedbi nadstandardnih višin ter površin, ogrevanje bo talno na toplovod, hlajenje pa regulirano preko zračenja in cevnega sistema. 

Pri zasnovi vseh stanovanj je upoštevan Pravilnik o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev stanovanjskih stavb in stanovanj.

ARHITEKTURA

Arhitekturno dovršeni objekti, ki jih je projektiral renomirani slovenski arhitekturni biro, so zasnovani tako, da nudijo visoko kvaliteto bivanja. V vsakem nadstropju posameznega objekta bosta dve stanovanji na etažo. Pod celotnim naseljem bo velika podzemna garaža s tremi etažami, ki bo stanovalcem nudila nadstandarno velika parkirna mesta.

Fasada bo zasnovana kot kombinacija tankoslojne ometene fasade nevtralnih barv z različnimi površinskimi obdelavami, ki ne konkurirajo z barvami in odtenki hortikulturne urejene okolice ter poudarkov iz keramičnih visokokvalitetnih oblog.

Znotraj lož in nadstreškov je predvidena lesena obloga ter ravna nepohodna streha z minimalnim naklonom. Strehe bodo ponekod ozelenjene, kar bo na svojevrsten način zaključilo celotno hortikulturno krajinsko ureditev novega naselja.

Vsi objekti bodo v podzemnem delu povezani s skupno kletno garažo v treh etažah. Iz vsakega stopnišča v posameznem objektu bo omogočen dostop do kletnih parkirnih prostorov in shramb. Vse etaže bodo povezane s stopnišči in sodobnimi dvigali. Del parterja neposredno ob objektih bo namenjen zasebnim atrijem. 

Vse ostale zunanje površine bodo skupne, namenjene stanovalcem, in opremljene z elementi sodobne mikrourbane opreme (klopi, koši za smeti ipd.), kvalitetno ambientalno osvetljene in seveda varovane.

Prostori med objekti bodo urejeni kot sodobne zelenice, tlakovane poti in prostori za igro otrok. Vse to omogoča zasebnost, varnost in visoko kvaliteto bivanja.

KONTAKT

E-mail: novogradnje@c21.si

Tel. številka: 064 272 272