Projekt v prihodu...

BEŽIGRAJSKA 5KA

Napovedujemo gradnjo arhitekturno in estetsko dovršenega večstanovanjskega objekta Bežigrajska 5ka.

Ljubljana bo kmalu bogatejša za nizkoenergetski večstanovanjski objekt z visoko kvaliteto bivanja

Snovalci se ne zanašajo na intuitivno vrednotenje stavbe kot “lepe”, temveč sledijo vsem zapovedim sodobnega urbanizma. V središče postavljajo potrebe bodočih lastnikov in jim tako zagotavljajo 5 ključnih elementov: zasebnost, luksuz, modernost, varnost, zelene površine.

Osnovna konstrukcija je predvidena kot zidana gradnja s številnimi steklenimi površinami, ki dajejo poleg stika z naravo in veliko naravne osvetljenosti tudi občutek bolj modernega in kakovostnega bivanja. 

Načrtovana je gradnja petih objektov, skupaj pa je predvidenih 92 stanovanjskih enot.

Stanovanja bodo dokončana do konca leta 2023. Začetek gradnje april 2022

Vsi objavljeni podatki so zgolj informativne narave. 

Nakup posameznih stanovanjskih enot bo mogoč šele po pridobitvi pravnomočnega gradbenega dovoljenja in po sprejetju splošnih pogojev.

Investitor si pridržuje pravico do sprememb.

LOKACIJA

Bežigrajska 5ka bo stala na Ježici ob Čerinovi ulici. Lokacija nudi hiter dostop do AC priključka, rekreativnih površin ob reki Savi in Rašici kot tudi do centra mesta. V neposredni bližini sta tudi mednarodna šola Danile Kumar in vrtec Montessori, kmalu bo pa zgrajena tudi osnovna šola Montesorri.

Ključne prednosti

• avtobusna postaja 20 metrov
• avtocestni priključek 1000 metrov
• osnovna šola Danile Kumar 500 metrov
• mednarodna šola Danile Kumar 500 metrov
• osnovna šola Montessori 1300 metrov
• vrtec Montessori 750 metrov
• trgovina 350 metrov
• tenis igrišče 100 metrov
• bazen 1400 metrov

SODOBNA FUNKCIONALNA STANOVANJA

Načrtovana je gradnja petih objektov, skupaj pa je predvidenih 92 stanovanjskih enot.

Na razpolago bodo:
• 2-sobna,
• 2,5-sobna,
• 3-sobna,
• 3,5-sobna,
• 4-sobna stanovanja.

Neto tlorisne površine bodo med 55 in 207 m2. Vsa stanovanja bodo zasnovana s sodobnim funkcionalnim in hkrati fleksibilnim tlorisom. Odlikovala jih bo premišljena zasnova z velikimi steklenimi površinami.

Neto tlorisne površine bodo med 55 in 207 m2. Vsa stanovanja bodo zasnovana s sodobnim funkcionalnim in hkrati fleksibilnim tlorisom. Odlikovala jih bo premišljena zasnova z velikimi steklenimi površinami. Bivalni prostori kot so kuhinja jedilnica ter dnevna soba bodo odprti brez predelnih sten, po potrebi se bodo lahko tudi ločili. Spalni prostori bodo z bivalnimi običajno ločeni prek servisnih prostorov kot so kopalnica, utility in podobno. Vsa stanovanja bodo dvostransko in trostransko orientirana (smer zahod-vzhod). Vsakemu stanovanju bo pripadal prostor shrambe v kletnih etažah. Vse enote v pritličju bodo imele atrij, v nadstropju prostorno loggio, v najvišjih dveh nadstropjih pa prostorne terase. Okna bodo v ALU izvedbi nadstandardnih višin ter površin, ogrevanje bo talno na toplovod, hlajenje pa regulirano preko zračenja in cevnega sistema. 

Pri zasnovi vseh stanovanj je upoštevan Pravilnik o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev stanovanjskih stavb in stanovanj.

ARHITEKTURA

Arhitekturno dovršeni objekti, ki jih je projektiral renomirani slovenski arhitekturni biro, so zasnovani tako, da nudijo visoko kvaliteto bivanja. V vsakem nadstropju posameznega objekta bosta dve stanovanji na etažo. Pod celotnim naseljem bo velika podzemna garaža s tremi etažami, ki bo stanovalcem nudila nadstandarno velika parkirna mesta.

Fasada bo zasnovana kot kombinacija tankoslojne ometene fasade nevtralnih barv z različnimi površinskimi obdelavami, ki ne konkurirajo z barvami in odtenki hortikulturne urejene okolice ter poudarkov iz keramičnih visokokvalitetnih oblog.

Znotraj lož in nadstreškov je predvidena lesena obloga ter ravna nepohodna streha z minimalnim naklonom. Strehe bodo ponekod ozelenjene, kar bo na svojevrsten način zaključilo celotno hortikulturno krajinsko ureditev novega naselja.

Vsi objekti bodo v podzemnem delu povezani s skupno kletno garažo v treh etažah. Iz vsakega stopnišča v posameznem objektu bo omogočen dostop do kletnih parkirnih prostorov in shramb. Vse etaže bodo povezane s stopnišči in sodobnimi dvigali. Del parterja neposredno ob objektih bo namenjen zasebnim atrijem. 

Vse ostale zunanje površine bodo skupne, namenjene stanovalcem, in opremljene z elementi sodobne mikrourbane opreme (klopi, koši za smeti ipd.), kvalitetno ambientalno osvetljene in seveda varovane.

Prostori med objekti bodo urejeni kot sodobne zelenice, tlakovane poti in prostori za igro otrok. Vse to omogoča zasebnost, varnost in visoko kvaliteto bivanja.

KONTAKT

E-mail: novogradnje@c21.si

Tel. številka: 064 272 272