Nova soseska »Nova Kamnica«

V sožitju z naravo in tradicijo, nastaja nova soseska »Nova Kamnica«.

Skrbno in premišljeno načrtovani objekti najvišje kakovosti. Nastali so z mislijo na tiste, ki želijo svoj dom v bližini mesta in hkrati v mirnem, urejenem in zelenem okolju.

Dvojčki se nahajajo ob Cesti v Rošpoh, Kamnica – Maribor. Vse enote izpolnjujejo zahteve bivanja sodobne družine. Glavno vodilo pri zasnovi je bilo energetska varčnost, svetlost bivalnih prostorov (orientacija na jug) in diskretnost (terase postavljene na nasprotne strani). Rezultat so unikatni objekti, ki so umeščeni v prostor skladno z zahtevami zazidalnega načrta mikrolokacije.

Opis arhitekturne zasnove:

Zaradi zahtev zazidalnega načrta mikrolokacije so vsi objekti zasnovani v 3 etažah.
Pritličje je namenjeno dnevnemu bivalnemu delu. V pritličju se poleg predprostora nahaja prostor za dnevno stranišče. V tem prostoru so nameščene tudi strojne instalacije za delovanje prezračevanja in talnega ogrevanja. V nadaljevanju sledijo jedilnica, kuhinja in dnevni prostor. Iz dnevnega prostora vodijo stopnice v zgornje nadstropje, dnevni prostor pa se odpira na vrt z atrijem.

V nadstropju se nahajajo spalni prostori z dvema spalnicama in kopalnico. Iz nadstropja vodijo stopnice v 2. nadstropje, kjer sta predvideni 2 dodatni spalnici in kopalnica. Možnost preureditve 2. nadstropja je ta, da se odstrani predelna stena in nastane fantastičen »master bedroom« čez celo nadstropje.

GALERIJA- Notranjost:

GALERIJA- Zunanjost:

Enote v 4. fazi, zajemajo:

Arhitekturna zasnova predvideva enoten izgled vseh stanovanjskih hiš in zunanje ureditve, s čimer se zagotavlja visok standard bivanjske kulture in trajne vrednosti nepremičnin.

Tehnični opis:

Način gradnje:

Objekt je temeljen na armiranobetonski temeljni plošči debeline 30 cm, medetažne plošče so armiranobetonske. Objekt je kvalitetno in energijsko varčno grajen z opeko ter z 20 cm toplotne izolacije, fasada klasična ETICS, zajema tri etaže: pritličje, nadstropje in mansarda. 

Stavba je energijskega razreda A1 (od 0 do vključno 10 kWh/m2a).

Predviden zaključek gradnje: oktober 2022

Streha

STREHA se izvede iz lesenih elementov. Ostrešje se izvede iz lesa – palična konstrukcija. Kritina bo opečna.

Toplotna izolacija:

Debelina fasade oziroma izolativnega materiala je 18 cm EPS in XPS izolacijskih plošč v delu podstavka z vodoodbojnim zaključnim slojem v beli oz. sivi barvi.

Opis stavnega pohištva:

AJM PVC nizko-energijska, s troslojnim izolacijskim steklom z Ug=0,7 W/m2K z nizko emisijskim nanosom, s kvalitetnimtesnjenjem ter ustrezno zvočno izolacijo. Zunanja ALU senčila na elektro pogon Sonal T80, na celotni južni strani objekta. V mansardi so vgrajena strešna okna proizvajalca VELUX.

Parkirni prostor:

Dva parkirna prostora

Zunanja ureditev:

Tlakovanje pohodnih in povoznih površin je iz betonskih tlakovcev. Vsaki enoti pripada lastniški atrij, katerega točna kvadratura bo odmerjena po ureditvi okolice. Okvirno 150m2-200m2.

Ogrevalne instalacije:

Vgrajeno nizkotemperaturno talno ogrevanje s cevnim razvodom proizvod PROFIX, ki je predvideno za ogrevanje z lastno TČ zrak/voda, katera ni sestavni del opreme in si jo kupec vgradi sam.

Vodovodne instalacije:

Izveden je grobi cevni razvod hladne in tople sanitarne vode. Ogrevanje tople sanitarne vode je predvideno s pomočjo TČ zrak/voda, katera ni sestavni del opreme in si jo kupec vgradi sam.

Zunanja shramba pod nadstrešnico:

Na tleh je izveden betonski estrih, namenjena je hrambi koles, vrtnega orodja in podobno. V shrambi je električna vtičnica za polnjenje koles, kosilnic,...

Priključna komunalna infrastruktura:

Javno kanalizacijsko omrežje, javno vodovodno in elektro omrežje, telekomunikacijsko omrežje in javna razsvetljava bo izvedena v novi dostopni cesti. Nanjo se neposredno navezuje vsa predvidena priključna infrastruktura, ki je potrebna za oskrbo posameznega objekta.

Tlorisi:

Lokacija:

Na kakovost bivanja v naselju »Nova Kamnica« zelo visoko vpliva dostopnost do mestnih dobrin, kot je bližina vrtca, šole, zdravstvenega doma, avtobusnega postajališča in drugih mestnih dobrin, do katerih lahko dostopate peš ali s kolesom. 

Lokacija pa se ob vseh bonitetah dostopnosti nahaja v osrčju pohodniških izhodišč – pešpot ob Dravi, Hudičeve Skale, Urban, Kalvarija,…

 

cENTER:

7 min

35 min

LEKARNA:

2 min

7 min

VRTEC,OŠ:

2 min

7 min

aVTOCESTA:

10 minut

AVTOBUSNA POSTAJA

1 min

1 min

POŠTA:

2 min

7 min

KONTAKT:

Prodajo vodi agencija CENTURY 21 Maribor City; C-NEP AGENCIJA d.o.o., Ulica slovenske osamosvojitve 2, 2000 Maribor.

OBIŠČITE NAS:

Ulica slovenske osamosvojitve 2, 2000 Maribor

POŠLJITE EMAIL NA:

maribor.city@c21.si